Faptul că ministrul SPÖ pentru femei și sănătate, Pamela Rendi-Wagner, cere tatăl lună și cotele pentru femei este „„ un lucru bun ”,„ spune Biffl, dar „„ M-aș fi așteptat ca SPÖ, de exemplu, să crească diferența de remunerare între sexe În prim-plan, suntem în declin în comparație cu UE. “” Stainer-Hämmerle ar dori să aibă un angajament mai mare față de cotă: “” Există teoretic cu SPÖ, dar nici măcar nu a fost atins în propriul său partid. “

Faptul că ministrul SPÖ pentru femei și sănătate, Pamela Rendi-Wagner, cere tatăl lună și cotele pentru femei este „„ un lucru bun ”,„ spune Biffl, dar „„ M-aș fi așteptat ca SPÖ, de exemplu, să crească diferența de remunerare între sexe În prim-plan, suntem în declin în comparație cu UE. “” Stainer-Hämmerle ar dori să aibă un angajament mai mare față de cotă: “” Există teoretic cu SPÖ, dar nici măcar nu a fost atins în propriul său partid. “

Dar tu ai doar nucleul în viziune și nimic altceva. Din punct de vedere tematic, totul se învârte în jurul integrării. “”

Femeie model

Faptul că ministrul SPÖ pentru femei și sănătate, Pamela Rendi-Wagner, solicită luna tatăl și cotele pentru femei este „„ un lucru bun ”,„ spune Biffl, dar „„ M-aș fi așteptat ca SPÖ, de exemplu, să crească diferența de remunerare între femei și bărbați În prim-plan, suntem în declin în comparație cu UE. “” Stainer-Hämmerle ar dori să aibă un angajament mai mare față de cotă: “” Există teoretic cu SPÖ, dar nici măcar nu a reușit în propriul său partid. “

De asemenea, critică rolul ministrului femeilor, Rendi-Wagner. “” Cu ea, SPÖ a adus o femeie atractivă, telegenică, inteligentă, de succes ca schimbătoare de carieră pe locul doi. Calificările lor sunt de necontestat, dar este o acuzație pentru organizația feminină a acestui partid că nu și-ar putea plasa propriii candidați. Cred că Christian Kern că egalitatea și politica femeilor sunt importante pentru el, dar partidul a ratat în mod evident câteva lucruri în prealabil. “” Rendi-Wagner este o femeie impresionantă, crede Biffl, dar este prea puțin vizibilă în campania electorală alături de Christian Kern voi. “” Poate că este și un calcul. Austria este o țară conservatoare, părți din SPÖ sunt conservatoare, probabil că se presupune că acest lucru nu va ajuta. “”

Ilustrațiile manifestului electoral din lista Kurz / ÖVP sugerează o imagine a femeilor între polii mamei (gospodăria) și cariera. În ceea ce privește conținutul, partidul care dorește să fie o mișcare rămâne destul de vag. La fel ca toți ceilalți concurenți, ea solicită extinderea numărului de locuri de îngrijire a copiilor mai mici (sub trei ani). Practic, scrie: „„ Pentru noi, politica femeilor nu este doar un alt subiect printre mulți, ci o parte integrantă în toate domeniile vieții. ”„ Pentru Kathrin Stainer-Hämmerle, accentul este pus pe performanță. “” Discriminarea nu se bazează pe gen, ci pe performanță individuală. Acest lucru semnalează femeilor că trebuie să lucreze mai mult, să aibă o educație și mai bună și să facă un stagiu. În cele din urmă, însă, nu este suficient. “”

Atenție rapidă

Faptul că Kurz a adus multe tinere în vârful partidului este „„ cel mai simplu mod de a arăta: „Schimbăm această petrecere” ”. El simbolizează plecarea ÖVP și încearcă să-i facă pe oameni să uite că a fost alături de ÖVP toată viața.https://reduslims.me/ro/ Dar vom vedea câte dintre aceste femei se mută cu adevărat. Desigur, este o problemă dacă un candidat nu are nici experiență politică, nici ancorare în partid. Pentru Kurz, pe de altă parte, este practic, el poate atrage atenția cu fețe noi și, în cele din urmă, are deputați ușor de gestionat în Parlament. Desigur, aș fi preferat că organizația femeilor din cadrul ÖVP ar fi jucat un rol mai puternic. “

Cercetătorul de gen Gudrun Biffl îl vede pe secretarul general al ÖVP și o înscrie pe Elisabeth Köstinger pe o femeie „foarte vizibilă” de partea lui Kurz. El însuși nu a abordat niciodată subiectul: „„ Sebastian Kurz are femei în jurul său – este conștient din punct de vedere politic și multe femei îl vor alege probabil pentru că este tânăr și dinamic, dar nu am impresia că promovează femeile ar susține în mod conștient. “” În cele din urmă, ea localizează o imagine tradițională a familiilor și a femeilor în noul ÖVP, cum ar fi Stainer-Hämmerle.

Libertate de alegere

Femeile au un loc relativ proeminent în manifestul electoral al FPÖ – în mod paradoxal, spune Stainer-Hämmerle, sunt singurul partid în afară de Verzi care și-a formulat propriul capitol privind egalitatea. Mesajul este clar conservator. Liberalii doresc „„ libertatea reală de alegere pentru femei ””, inclusiv o modernizare a gospodinelor și crearea de locuri de muncă cu jumătate de normă și sunt „„ împotriva egalizării între bărbați și femei ””. Femeile însărcinate tinere ar trebui să fie mai bine sfătuite să reducă numărul avorturilor.

O atenție deosebită este acordată problemei imigrației: „„ Nu acceptăm opresiunea femeilor și, prin urmare, respingem în mod clar căsătoria forțată și basma obligatorie. ”„ Cotele – și principiul fermoarului la întocmirea listelor electorale, care de această dată a fost folosit și în lista ÖVP / Kurz – respinge FPÖ. Faptul că și tații ar putea avea grijă de copii nu este o problemă. „„ O adevărată petrecere bărbătească și macho ””, rezumă Gudrun Biffl.

Pentru ea, Neos sunt al doilea partid alături de verzi care se ocupă serios de problemele de gen. “” Ai Irmgard Griss în partea de sus, sunteți reprezentat de femei care se pricep foarte bine să articuleze în mass-media. Agenda dvs. este liberală, dar nu aș vedea-o ca pe un partid exclusiv masculin. “” Kathrin Stainer-Hämmerle o vede diferit: “” Neos-urile au fost întotdeauna o petrecere masculină. Fiind un partid liberal de afaceri cu valorile de bază ale responsabilității personale, libertății și individualității, multe femei nu le ating în viața lor reală. Neo se luptă, de asemenea, cu măsuri precum cota. “” Cu toate acestea, partidul a încercat foarte mult să obțină o listă federală egală și cu Irmgard Griss “” o ofertă interesantă pentru alegătorii mai în vârstă din clasa de mijloc “”.

Întreținere minimă

Peter Pilz acordă, de asemenea, importanță subiectului, „„ Aceasta este socializarea sa verde ””, analizează Stainer-Hämmerle; fața politicii femeilor a lui Pilz este activista și artista femeilor Maria Stern. Duminică, la Puls-4-Elefantenrunde, Pilz a supus discuției cererea lor pentru o întreținere minimă a statului – toți cei cinci șefi ai partidelor parlamentare s-au pronunțat în mod spontan în favoarea acestuia. El a insistat ca măsura să fie pusă în aplicare anul acesta, a adăugat Pilz a doua zi la o conferință de presă care a fost convocată rapid.

Așadar, pe cine ar trebui să alegeți dacă considerați că problemele femeilor sunt importante? “„ Verzii sau Neos “”, recomandă Gudrun Biffl. „„ Nu este atât de simplu ”, spune Kathrin Stainer-Hämmerle,„ „pentru că Verzii, de exemplu, s-ar putea să nu aibă prea multe de spus. Întrebarea este ce este important în mod special pentru dvs. Citatul? Apoi verdele. Cu SPÖ se poate spera că Kern întărește această aripă a partidului. “”

Citiți știrile acum 1 lună gratuit! * * Testul se încheie automat. Mai multe despre acest lucru ▶Câștigă acum adevărate căști wireless de la JBL! (E-media.at) Acces nou (yachtrevue.at) 8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at) Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gust .at) În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (trend.at) Cele mai bune 35 de serii familiale pentru a râde și a te simți bine (tv-media.at) E-Scooter în Viena: toți furnizorii și Prețuri 2020 în comparație (autorevue.at)

O femeie în vârstă de 25 de ani a fost înjunghiată marți seara în gara principală din Viena. Făptuitorul – este fratele ei – a fost prins, angajații ÖBB îl ținuseră pe tânărul de 21 de ani până la sosirea poliției.

Se pare că a existat o ceartă între femeie și bărbat, a declarat pentru APA purtătorul de cuvânt al poliției, Daniel Fürst.

Femeia a murit pe loc

Atacul cu cuțitul a fost efectuat la sfârșitul pasajului de la metrou la zona de afaceri a stației de la etajul al doilea la subsol. La 1:15 am, serviciile de urgență au fost chemate în clădirea din cartierul Favoriten. Încercările de resuscitare efectuate de polițiști nu au avut succes, a raportat Fürst. Femeia a murit pe loc. Cuțitul crimei a fost confiscat și tânărul de 21 de ani arestat.

© APA / HERBERT NEUBAUER

Potrivit poliției, nu era clar despre ce este vorba despre dispută. Alte detalii despre oameni erau de asemenea necunoscute. Persoana arestată a fost audiată de anchetatorii de la Biroul de Poliție Penală de Stat la primele ore ale dimineții. Sondajul ar trebui să continue până dimineața.

Medicina legală și medicina legală erau, de asemenea, încă în uz atunci când primele metrou și trenuri au oprit în gară. Clădirea a fost închisă doar între orele 2:00 și 4:00 a.m. Cadavrul femeii care zăcea la începutul gării era acoperit cu un cort în care criminaliștii își puteau face treaba nestingherită de privirea navetiștilor. Trenurile locale și pe distanțe lungi, mai multe linii de transport rapid, liniile U1, tramvai și autobuz opresc la joncțiunea de circulație.

© APA / HERBERT NEUBAUER

Frații infractor și victimă

Femeia de 25 de ani care a fost înjunghiată marți seara în holul gării principale din Viena-Favoriten era sora suspectului de 21 de ani. Purtătorul de cuvânt al poliției, Daniel Fürst, a declarat marți ca răspuns la o cerere APA. Ambii sunt cetățeni spanioli, indiferent dacă sunt turiști sau sunt în Austria de ceva timp, face obiectul unei anchete.

Deocamdată, poliția nu a dorit să spună marți dimineață nimic despre fondul infracțiunii sau alte detalii. Trebuie așteptat interogarea suspectului, care are loc încă de la primele ore ale dimineții.

“” Omul a fugit din sala de bilete, iar victima a fugit după el “, a raportat Daniel Pinka, purtător de cuvânt al ÖBB. “” Apoi și-a pus rucsacul pe podea, a fugit la femeie și l-a înjunghiat cu un cuțit. Nu pot să spun dacă a scos cuțitul din rucsac. “” Opt angajați ai securității de la ÖBB l-au fixat imediat pe bărbat pe pământ și i-au acordat femeii primul ajutor.

A mărturisit autorul

Spaniolul în vârstă de 21 de ani, care și-a înjunghiat sora în vârstă de 25 de ani, marți seara, în gara principală din Viena, a mărturisit într-un prim întrebare. Potrivit surorii adoptive a bărbatului în vârstă de 32 de ani, care se afla și ea la fața locului și a fost nevătămată, femeile s-au deplasat la Viena pentru a vorbi cu fratele, a raportat purtătorul de cuvânt al poliției, Daniel Fürst.

Motivați actul

Motivul pentru care cei doi au vrut să vorbească cu tânărul de 21 de ani a fost inițial neclar, la fel ca și perioada în care spaniolul a fost la Viena. Se pare că bărbatul se afla în Germania între ele. Pentru mai multe informații “” trebuie să așteptăm interogatoriile “, a spus Fürst. Acestea ar trebui să continue până marți seara, se spune. Arma crimei, un cuțit de bucătărie cu o lamă lungă de aproximativ 20 de centimetri, a fost confiscată lângă corp.

Potrivit lui Fürst, o întrebare scrisă adresată de anchetatorii Biroului de Stat pentru Investigații Criminale din Viena era încă în curs. Poliția nu a spus nimic despre fundalul crimei sau alte detalii marți după-amiază. Evaluarea urmelor, investigațiile ulterioare în zonă, precum și interogatoriile martorilor erau încă în desfășurare, a spus acesta.

“” Omul a fugit de la sala de bilete, iar victima ulterioară a fugit după el “, a declarat Daniel Pinka, purtătorul de cuvânt al presei ÖBB, despre evoluția evenimentelor. “” Apoi și-a pus rucsacul pe podea, a fugit la femeie și l-a înjunghiat cu un cuțit. Nu pot să spun dacă a scos cuțitul din rucsac. “” Opt angajați ai securității de la ÖBB l-au fixat imediat pe bărbat pe pământ și i-au acordat femeii primul ajutor. Polițiștii și lucrătorii de salvare au încercat, de asemenea, să reanimeze, dar în zadar. Angajații ÖBB l-au reținut pe tânărul de 21 de ani până la sosirea poliției.

Atacul cu cuțitul a fost efectuat la sfârșitul pasajului de la metrou la zona de afaceri a stației de la etajul al doilea la subsol. La 1:15 am, serviciile de urgență au fost chemate în clădirea din cartierul Favoriten. Încercările de resuscitare efectuate de polițiști nu au avut succes, a raportat Fürst. Femeia a murit pe loc.

Medicina legală și medicina legală erau încă în uz când primele metrou și trenuri au oprit în gară. Clădirea a fost închisă între orele 2:00 și 4:00 a.m. Cadavrul femeii care zăcea la începutul gării era acoperit cu un cort în care criminaliștii își puteau face treaba nestingherită de privirea navetiștilor. Trenurile locale și pe distanțe lungi, mai multe linii de transport rapid, liniile U1, tramvai și autobuz opresc la joncțiunea de circulație.

Citiți știrile acum 1 lună gratuit! * * Testul se încheie automat. Mai multe despre acest lucru ▶Câștigă acum adevărate căști wireless de la JBL! (E-media.at) Acces nou (yachtrevue.at) 8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at) Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gust .at) În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (trend.at) Cele mai bune 35 de serii familiale pentru a râde și a te simți bine (tv-media.at) E-Scooter în Viena: toți furnizorii și Prețuri 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Conectare Conectați-vă cu Facebook Rigi9 marți, 15 ianuarie 2019 12:05 raport de răspuns

Aceste creaturi nu-și au locul în pământul nostru !!! Acești buni sfinți ar trebui să-și folosească creierul pentru o dată !! Caritas și toți ceilalți !!! Este păcat ce condiții predomină în țara noastră! Afară cu gâlceava !!

Superguppy marți, 15 ianuarie 2019 11:21 am răspuns la raport

— nu putem deporta astfel de persoane în țările lor de origine pentru că unele așa-numite „„ Judecătorul Suprem ”„ a împiedicat acest lucru prin hotărârile lor. Este timpul să încetăm aceste condiții. Atât în ​​raport cu infractorul, cât și în raport cu sistemul judiciar. Este doar mai ridicol și tocmai asta împarte societatea.

Superguppy marți, 15 ianuarie 2019 11:19 am răspuns la raport

O femeie ucisă în fiecare zi. Sunt întotdeauna bărbați cu migrație și Roșii, ONG-urile, Caritas încă ne vor Convinge CO că acestea sunt doar „„ cazuri izolate ”„ și că austriecii ucid și femei cu cuțite. Cât de stupidă este sugestia lui Herr Ludwig de a-i dezarma pe vienezi. Invadatorii nu se vor lipi de el. Chiar și cu cazierele judiciare și condamnările, …

Pagina 1 din 1  

62 de milioane de femei din UE – mai mult decât populația totală a Italiei – au fost victime ale violenței fizice sau sexuale de la vârsta de 15 ani. Acest lucru este demonstrat de un studiu internațional realizat de Agenția Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale (FRA), în care 42.000 de femei au fost intervievate pentru prima dată. „Prea multe femei din Europa suferă de violență”, este concluzia clară a anchetei efectuată de directorul FRA, Morten Kjaerum.

În fiecare țară, 1.500 de femei selectate aleatoriu cu vârste cuprinse între 18 și 74 de ani (cu excepția Luxemburgului cu 900 de persoane) au fost intervievate personal cu femei intervievatoare despre experiențele lor de violență sexuală, fizică și psihologică. S-a constatat că fiecare al doilea respondent a fost hărțuit sexual înainte și unul din cinci a suferit violență sexuală din partea partenerului lor.

32 la sută au fost hărțuiți de superiori, colegi sau clienți, una din 20 de femei a fost violată de la vârsta de 15 ani. 43% dintre respondenți au fost expuși violenței psihologice prin partenerul lor actual sau anterior. “” Acesta nu este un subiect de nișă. Vorbim despre mame, fiice și surori care au fost abuzate sexual, psihologic sau fizic “, spune Kjaerum.